...mer' úgy van a fizika

Answer to the Ultimate Question of Life, the Universe and Everything.

tagek

balaton (5) beteg (1) cigi (2) cz (50) dromedár (5) eger (7) faszaság (32) film (13) futurama (6) gasztró (1) heroes (1) hiphop (6) house (2) kaja (5) könyv (10) lori (5) munka (13) nyár (7) reggel (2) robot (10) sakk (3) series (6) szarság (11) zene (6) bárányfelhő

Feedek

Technical Preview vs. Marketing Bullshit

2008.02.23. 09:59 :: zsiroslekvar

Microsoft Certified Business Management Solutions Specialist

Voltunk tegnap Visegradon, Microsoft Dynamics Partnernapon. Mondhatnam, hogy lattunk sok erdekeset, de azert annyira nem volt egyszeru a dolog...

Nagyreszt NAV-rol es BI-rol volt szo. Illetve en ezeket neztem meg.

NAV

Eloszor volt egy eloadas/demo a NAV 5-rol, amit Michael Rosenørn tartott. Azt hiszem, hogy a titulusa nem hiaba 'evangelist' (postosabban: Senior Product Manager, Microsoft Dynamics NAV Evangelist).

Eloadta azt a demot, amit kb. 3-4 honapja lattam, illetve a NAV 5-ot is probalgatom mar jo ideje, tehat a funkcinalitas nagy reszet ismertem. Amit nem tudtam hogy hogyan lehet megvalositani, az az Outlook integracio volt, ami csak annyira egyszeru, hogy kb. 10 perc alatt meg lehet erteni. Szoval az egy dolog, hogy ismertem a technologiat, illetve a demot, szinte lepesrol-lepesre. De az eloadasmod nem keveset dobott az egeszen...

Az eloadas masodik fele egy kis eloretekintes volt. Ezt a demot kb. 1-2 honapja lattam, de az megis mas volt, mert nem eloben ment. Most lattam eloszor hogy tenylegesen hogyan is mukodik (vagy hogy egyaltalan mar tenyleg mukodik) a NAV 2009 (a.k.a. NAV 5.1, NAV 6.0). Persze meg csak Pre Release, de akkor is... A kulonbseg az volt a felvetelrol nezett demohoz kepest, hogy itt nehanyszor kritikus hibaval leallt, illetve lathattuk, hogy nehany funkcio meg csak parancsasorbol elerheto. Az eloado megtanulta, hogy nem futtat Windows Update-et eloadas elott, mert nem biztos, hogy a beta allapotu termekek a frissitett platformon is menni fognak. (Persze lehet, hogy ez is csak az eloadas resze volt... :)) Vicces volt, hogy kozben (mikor maskor?) a Live Maps sem volt elerheto a csodalatos hotel csudalatos internetenek koszonhetoen. Ehhez kepest, mintha misem tortent volna Michael elmutogatta a hofeher vetitovasznon, hogy mennyire is jo a szervizes kolleganak, mert a logisztikaert felelos leanyzo becsatolta neki ezt a terkepet a szallitolevele melle, es latja, hogy merre kell mennie az ugyfelhez... :)

BI

 A BI reszben erintolegesen szo volt adatbanyaszatrol, adattarhazakrol, de leginkabb egy jo attekintes volt az MS altal kinalt uzleti intelligencia megoldasokrol. Az egyszeru reportolastol (excel, excel server, reporting services) az igen komoly termekekig (ProClarity, PerformancePoint Server) mindenrol volt szo.

A lenyeg roviden annyi, hogy az MS olyan szintu integraltsagon dolgozik, amit az Office, az ERP rendszerek, SharePoint portalok es a PerformancePoint server tesz lehetove, hogy ha ezt egy uzleti elemzo meglatja, akkor nem kis esely van ra, hogy magahoz nyul.

Mivel a Dynamics vizsgarendszer atalakuloban van, es van nehany ilyen vizsgam, ezert most mar hasznalhatom a fenti logot. Fasza.

Szólj hozzá!

Címkék: munka faszaság

A bejegyzés trackback címe:

https://dromedar.blog.hu/api/trackback/id/tr91351111

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása