...mer' úgy van a fizika

Answer to the Ultimate Question of Life, the Universe and Everything.

tagek

balaton (5) beteg (1) cigi (2) cz (50) dromedár (5) eger (7) faszaság (32) film (13) futurama (6) gasztró (1) heroes (1) hiphop (6) house (2) kaja (5) könyv (10) lori (5) munka (13) nyár (7) reggel (2) robot (10) sakk (3) series (6) szarság (11) zene (6) bárányfelhő

Feedek

A Mindless Worker is a Happy Worker

2007.12.21. 22:00 :: zsiroslekvar

A Mindless Worker is a Happy WorkerA cegek valami ertehetetlen oknal fogva mindig ev vegen akarnak vallalatiranyitasi rendszert cserelni, vagy eppen bevezetni. A hozzaertok uzleti evrol, eves koltsegvetesrol, meg hasonlo izekrol beszelnek (azaz erthetetlen dolgokrol).

Pont ezert, amikor mas normalis ember azt szamolgatja mar december elejen, hogy mennyi szabadsaga van, milyen napra esnek az "unnepek", es ezek ismereteben hany napot kell meg dolgoznia, na en, es idiota melyen tisztelt kollegaim ilyenkor lendulunk bele igazan a munkaba.

Emelett en meg azt is szoktam szamolgatni, hogy december hanyadik honap, de ez mellekes.

Termeszetesen ilyenkor fut bele a majom az ember olyan dolgokba, 1. amivel meg soha nem talalkozott, 2. amit mar ezerszer megoldott, de most persze Dr. Zoidberghez hasonloan furcsa hibak lepnek fel.

Dr. Zoidberg nem azert furcsa, mert homar, hanem azert, mert szandalt hord.

Ezek melle (tetejebe) jon meg a kedves Ugyfel. Aki - mivel most kezdi latni a "Nagy Kepet" - elkezd eszrevenni dolgokat. Peldaul azt, hogy a rendszerben nem is ugy latja a folyamatait, mint ahogy o azt almodta elkepzelte. Ez altalaban azert van, mert az Ugyfel maga sem tudja, hogy mit is csinal a cege valojaban. Ilyenkor beesik a tanacsado a fejlesztokhoz, esetleg jon egy telefon "Cso, figyu ma'" kezdetu mondatokkal. Iyenkor persze nincs surgos munka, csak olyan, ami azonnal kell.

Ilyenkor van ugy, hogy tobbszori kerdesre is ugyanaz a valasz: "persze, hogy ugy van", vagy "az biztosan nem szamit". Ezek ellenkezoje az elesindulast megelozo nap szokott bebizonyosodni. Tortenet.

Szoval ilyenkor van ugy, hogy kevesbe viselem el a hulyeket, es konnyebben felhuzom magam az agyatlanokon...

...es az ember eszrevette, hogy mindez lofasz, mert vannak baratai, akik gondolnak ra, akar egy sorrel, akar egy vacsoraval. Koszonom.

1 komment

Címkék: munka cz szarság faszaság

A bejegyzés trackback címe:

https://dromedar.blog.hu/api/trackback/id/tr95271785

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

én 2007.12.30. 14:12:24

...hát igazán nincsen mit :)
süti beállítások módosítása