...mer' úgy van a fizika

Answer to the Ultimate Question of Life, the Universe and Everything.

tagek

balaton (5) beteg (1) cigi (2) cz (50) dromedár (5) eger (7) faszaság (32) film (13) futurama (6) gasztró (1) heroes (1) hiphop (6) house (2) kaja (5) könyv (10) lori (5) munka (13) nyár (7) reggel (2) robot (10) sakk (3) series (6) szarság (11) zene (6) bárányfelhő

Feedek

Breakdown

2007.11.07. 19:07 :: zsiroslekvar

NAV + enwis) + Celenia Integration Framwork + Navision Application Server = Nervous Brakdown

Megjegyzes magamnak es azon szerencsetleneknek szerencseseknek, akiknek ezzel vagy hasonloval kell szivni foglalkozni.

NAV: semmi kulonos. Kell egy olyan user, akinek a neveben majd a NAS service fut, azt a usert fel kell venni a NAV-ban is mint user, es SUPER role-lal kell rendelkeznie. Ez lehetoleg egy olyan user, ami csak erre van hasznalva, jelszava kelloen bonyolult, es soha nem valtozik.

CIF: fobot behuzni az adatbazisba. Az 1-es Codeunitra (Application Management) figyelni, mert lehet, hogy utkozes van mas Add-On-nal (lasd enwis)).

NAS: telepitesnel semmi kulonos, majd beallitani (Navision Application Server Manager): MSSQL server nev, adatbazisnev, vallalat nev, net type (TCP/IP). Startup parameter: CIF PORT=8081. Utana a szolgaltatasok kozott beallitani, hogy kinek a neveben fusson (az a user akit mar NAVban felvettunk).

CIF: Router alkalmazas es framework telepites, white paper-ben le van irva, hogyan kell a config fajl(oka)t allitgatni.

Teszt: van hozza peldaprogram, lehet probalkozni kapcsolodassal, user validalassal. Teszt alatt hasznos a NAS szervizt leallitani, es parancssorbol elinditani, igy konzolon dobja a NAS uzeneteit, nem kell event viewer-rel kinlodni.

nassql.exe appservername=NasServiceName, servername=SQLSERVER\INSTANCE, database=NAVDBName, company=NAV Company Name, startupparameter=CIF PORT=8081

Fontos, hogyha olyan fejlesztes van folyamatban, amikor a NAVban olyan objektumok valtoznak, amire a kulso alkalmazasnak szuksege van, akkor a NAS-t minden teszt elott ujra kell inditani.

Kellemes idegosszeomlast. Fu-Schnickens: Nervous Breakdown

Szólj hozzá!

Címkék: munka hiphop cz

A bejegyzés trackback címe:

https://dromedar.blog.hu/api/trackback/id/tr2221639

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása